House

0 είδη

Ώρα για ταινία… και καραμελωμένα ποπ-κορν!


Ο μπεμπάκος μετά από αρκετή ώρα στην αγκαλίτσα μου, κατάφερε να κοιμηθεί… Ώρα λοιπόν για λίγη ξεκούραση για το μπαμπά και τη μαμά…

Η συνταγή είναι απλή, ό,τι πρέπει για νέες μανούλες που βρίσκουν ελάχιστο ελεύθερο χρόνο. Μιας και ο μπεμπάκος είναι πολύ μικρούλης για να μας πει κι αυτός τη γνώμη του, έχω την εντύπωση ότι η συγκεκριμένη συνταγή είναι υπέροχη και για παιδικά πάρτι. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι ένα δοχείο που να κλείνει αεροστεγώς, ώστε να μην πάρει υγρασία η καραμέλα και να διατηρηθούν τα ποπ κορν τραγανά και φρέσκα.

Υλικά:

Πληροφορίες:

Για τα ποπ-κορν:

  • 180 γρ καλαμπόκι αποξηραμένο
  • 3 κ.σ. ηλιέλαιο ή αραβοσιτέλαιο

Για την καραμέλα:

  • 125 γρ βούτυρο αγελάδος (ή μαργαρίνη)
  • 3/4 φλ. ζάχαρη ακατέργαστη (καστανή)​
  • 1 κ.σ. μέλι ή μελάσα​
  • 2 πρέζες αλάτι​
  • 1/2 κ.γ. σόδα μαγειρική (σκόνη)​

Χρόνος 25-30 λεπτά

Εύκολη συνταγή

Μικρό κόστος

Εκτέλεση (για τα ποπ κορν):

Σε μία κατσαρόλα ρίχνω το ηλιέλαιο (ή το αραβοσιτέλαιο) και τους σπόρους του καλαμποκιού και σκεπάζω με το καπάκι. Ανάβω το μάτι στη μέγιστη βαθμίδα και περιμένω μέχρι να ακούσω τα πρώτα καλαμπόκια να σκάνε. Όταν ακούσω τα πρώτα «παφ!», κλείνω το μάτι και περιμένω για λίγα λεπτά μέχρι να σκάσουν και τα υπόλοιπα. Θα πάρει γύρω στα 5-7 λεπτά. Μπορώ στο χρόνο αυτό να ανακατεύω ελαφρά την κατσαρόλα, ώστε να κάθονται τα σποράκια που δεν έχουν σκάσει και να σκάσουν κι αυτά.

Όταν πια τα ποπ κορν είναι έτοιμα, τα αδειάζω από την κατσαρόλα σε ένα βαθύ μπολ ή λεκανάκι και ετοιμάζω πλέον την καραμέλα.

Για την καραμέλα:

Προθερμαίνω το φούρνο μου στους 145 βαθμούς. Σε αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια φωτιά (π.χ. αν το μάτι σας είναι έως το 9, επιλέξτε το 6) λιώνω πρώτα το βούτυρο και στη συνέχεια ρίχνω τη ζάχαρη κι ανακατεύω μέχρι να λιώσει και αυτή και να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσέχω να μη μαυρίσει η καραμέλα, γιατί μετά θα αφήνει μια πικρή επίγευση. Στη συνέχεια προσθέτω το μέλι (ή τη μελάσα) και το αλάτι και ανακατεύω ξανά. Προσθέτω τη σόδα, με σκοπό να γίνει το μείγμα μου σαν αφρός και να μπορέσω να καραμελώσω τα ποπ κορν. Αφήνω να πάρουν μία – δύο βράσεις τα υλικά, σβήνω το μάτι και κατεβάζω το σκεύος.

Ρίχνω την καραμέλα στο μπολ με τα ποπ κορν κι ανακατεύω με μία ξύλινη κουτάλα ή σπάτουλα σιλικόνης να πάει παντού το μείγμα και να απλωθεί ομοιόμορφα. Αδειάζω τα ποπ κορν σε δύο λαμαρίνες (κατά προτίμηση επάνω σε αντικολλητικό χαρτί) και ψήνω για 10 – 15 λεπτά, ανάλογα με την ένταση του φούρνου μου, ανακατεύοντας κατά διαστήματα για να μην «αρπάξουν».

*Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι! Τη λαχταριστή αυτή συνταγή τη βρήκα εδώ:
http://www.dailycious.gr/.

Αφήστε ένα σχόλιο

Αφήστε την κριτική σας