House

0 είδη

Συνταγή για Cinnamon Rolls (Ρολά Κανέλας)


Υλικά:

Πληροφορίες:

Για τη ζύμη

  • 2 φλυτζάνια χλιαρό γάλα
  • 1/2 φλυτζάνι λιωμένο βούτυρο
  • 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 5 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού Baking Powder
  • 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι

Για τη γέμιση

  • 1 φλυτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλυτζάνι καστανή ζάχαρη
  • 4 κουταλιές της σούπας κανέλα

Για το γλάσο

  • 100 γρ. τυρί Μασκαρπόνε
  • 2 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο γάλα πλήρες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 φλυτζάνι ζάχαρη άχνη

Χρόνος περίπου 2 ώρες

Εύκολη συνταγή

Μεσαίο κόστος

Εκτέλεση:

Εκτέλεση ζύμης

  • Σε μία λεκάνη προσθέτουμε τα 2 φλυτζάνια με το γάλα, το μισό φλυτζάνι με το λιωμένο βούτυρο το μισό φλυτζάνι ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε τη μαγιά και αφήνουμε για 5 λεπτά μέχρι να ενεργοποιηθεί ο μύκητας
  • Προσθέτουμε σιγά σιγά τα 4 φλυτζάνια αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει η ζύμη. Καλύπτουμε με μια βρεγμένη πετσέτα για μία ώρα.
  • Αφού το μείγμα έχει φουσκώσει προσθέτουμε 1 κουταλάκι baking, 2 κουταλάκια αλάτι και 3/4 φλυτζάνι αλεύρι και ξαναζυμώνουμε.
  • Αλευρώνουμε μια επιφάνεια, τοποθετούμε πάνω τη ζύμη και ζυμώνουμε για 1 λεπτό.
  • Με τον πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη σε ορθογώνιο σχήμα πάχους περίπου 1 εκατοστού
  • Αλείβουμε το μαλακό βούτυρο πάνω σε όλη την επιφάνεια της ζύμης.
  • Από πάνω ρίχνουμε την καστανή ζάχαρη και τέλος την κανέλα, να καλύψουν το βούτυρο.
  • Τυλίγουμε σε ρολό, στη μεγάλη πλευρά της ζύμης και κόβουμε σε ρολάκια πάχους 5-6 εκατοστών. 
  • Στριμώχνουμε τα ρολάκια σε ένα βουτυρωμένο πιρέξ ή μικρό ταψί και τα καλύπτουμε με μια μεμβράνη για μισή περίπου ώρα μέχρι να φουσκώσουν.
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 με 30 λεπτά

Εκτέλεση γλάσου

  •  Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε με τελευταία την άχνη μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  • Αφήνουμε τα ρολά να κρυώσουν και προσθέτουμε από πάνω το γλάσο. (Σε περίπτωση που τα ρολά είναι ακόμα ζεστά, το γλάσο αντί να παγώσει και να μείνει πάνω στα ρολλά, θα φύγει στις άκρες του ταψιού)

Tips

Μπορούμε να προσθέσουμε πολύ λεπτές φέτες μήλου (1 κόκκινο και ένα πράσινο) πάνω στη ζύμη μας, μετά το βούτυρο και πριν την καστανή ζάχαρη για να έχουμε λαχταριστά μηλοπιτάκια με κανέλα!

Αφήστε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση